Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

It makes me laugh: Touchdown!!

Άλλο ένα βιντεάκι με τον Remi Gaillard να κάνει μαλακίες στους δρόμους της Γαλλίας, αυτή τη φορά με στολή NFL. Απολάυστε!

Blu-Ray το "The International"

Κυκλοφόρησε Blu-Ray έκδοση της ταινίας "The International" .Όσοι απο σας είναι λάτρεις της ποιότητας μπορούν να απολαύσουν την ταινία στα 1080p

Good

Η άνοδος του εθνικοσοσιαλισμού στην Γερμανία, παρέσυρε στην παράνοιά της χιλιάδες συνηθισμένους ανθρώπους ,καθόλου διαφορετικούς με αυτούς που συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Ο Vigo Mortensen παίζει το ρόλο του John Halder , ενός συγγραφέα που, ενώ είναι διστακτικός αρχικά , ενσωματώνεται στο ναζιστικο κόμμα και ανελίσεται καθώς ο χρόνος περνά , επηρεάζοντας ανεπανόρθωτα τη ζωή του.
Οι ταινίες με θέμα απο τη ναζιστική Γερμανία είναι της μόδας τελευταία , οπότε σας προτείνω να δείτε και το "Τhe Reader" ,και για τους πιο ελαφρούς το "Valkyrie" με τον Tom Cruise.
Η ταινία έχει κυκλοφορήσει σε DVDrip!

South Park

H 13η , και πρώτη season που μεταδίδεται σε HD, του κορυφαίου animated tv show ξεκίνησε τον Μάρτη ,και έπειτα απο 8 επεισόδια κάνει διάλλειμα για καλοκαίρι, με το επόμενο επεισόδειο να βγαίνει τον Οκτώβρη.Αισχρό χιούμορ, μαύρη κωμωδία και κανένα ίχνος πολιτικής ορθότητας , με καμβά τα γεγονότα της επικαιρότητας, όπως οι πειρατές της Σομαλίας και η Οικονομική κρίση. Τα επεισόδια μπορείτε να τα κατεβάσετε σε torrent και όσοι απο σας έχουν μια αξιοπρεπή σύνδεση μπορούν να τα δούν απο το website του South Park . Καλή Διασκέδαση!

Πρόοδος στη Σύγχρονη Φυσική

Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι θα γίνει τελικά η πρόοδος.Καλή επιτυχία σε όλους!

It makes me laugh: Wins and Fails!

Τα fails και τα wins , είναι ιστορίες αποτυχίας που προκαλούν γέλιο ,ή ιστορίες επιτυχίας που προκαλούν γέλιο!Τα Fails φυσικά είναι πιο αστεία , και συνήθως όσο πιο μεγάλες είναι οι προσδοκίες του πρωταγωνιστή τους, τόσο πιο καλό είναι το Fail στο τέλος ,παίρνοντας έτσι τον χαρακτηρισμό Epic Fail!!! Πάρτε μια ιδέα απο το παρακάτω compilation.

The Last House On The Left

Άλλη μια ταινία τρόμου του 70 γίνεται remake. Το χόλυγουντ έχει στερέψει απο καλλές ιδέες για να τρομάξει τον κόσμο, οπότε καταφεύγει σε remake παλιών επιτυχιών και σε διασκευές απο τα δημοφιλή θρίλλερ του ανατολικού κινηματογραφου τύπου "The Ring".
Πάντως το αποτέλεσμα είναι σχετικά διασκεδαστικό.
Η ταινία έχει κυκλοφορήσει σε TS screener!

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

It makes me laugh: Remi Gaillard!

Για όσους δεν τον ξέρουν ο Remi Gaillard είναι ένας Γάλλος που κάνει διάφορες μαλακίες και φάρσες στον δρόμο, τύπου Jackass αλλά πιο αστείες και λιγότερο σιχαμερές. Πέρα απο αστείος είναι και απίστευτα εύστοχος με την μπάλα! Δείτε και μόνοι σας!

Αποτελέσματα δεύτερης προόδου στη Φυσική 2

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης προόδου για το μάθημα Θερμότητα-Οπτική-Κυματική
στον τρίτο όροφο δίπλα στις σκάλες.

Αποτελέσματα πρώτης προόδου στη Σύγχρονη Φυσική

Αναρτήθηκαν επιτέλους τα αποτελέσματα της πρώτης προόδου στη Σύγχρονη Φυσική, Στον πρώτον όροφο στην τζαμαρία έξω απο το γραφείο του κ.Ζδέτση

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

It makes me laugh: Φακ - Ες

Επειδή το γάμισα λίγο με τα ξένα βίντεο, πάρτε ενα απόσπασμα απο την εκομπή Κομφούζιο που κάνανε οι Κανάκης και Καλιβάτσης παλιά στο Star. Δυο διαφημιστικά σποτάκια , και η ανεπανάληπτη ατάκα του Καλιβάτση στο τέλος "Αν θέλεις να καρφώσεις, πρέπει να μη είσαι καραγκιόζης".

CERN : 50 χρόνια Επιστήμη

Ενα μικρό ντοκυμαντερ που φτιάχτηκε για τη πεντηκοστή επέτειο του εργαστηρίου, το 2004. Μια σύντομη περίληψη της ιστορίας του Cern και των αλμάτων που έχουν συμβεί στη φυσική χάρη σε αυτό , απο την ίδρυσή του το 1954.

Πρόγραμμα Εξετάσεων Ιουνίου 2009 (διορθωμένο)

Έγινε τροποποίηση του προγράμματος. Το νέο πρόγραμμα θα το βρειτε εδω!

Πρόοδος Σύγχρονη Φυσική

Η δεύτερη και τελευταία πρόοδος στη σύγχρονη φυσική θα γίνει την παρασκευή το μεσημέρι, 1- 3 λογικά αλλά θα το σιγουρέψουμε αύριο. Τα αποτελέσματα της πρώτης προόδου δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη.

Angels and Demons

Μετά τον κώδικα Da Vinci , άλλο ένα βιβλίο του πασίγνωστου πλέον Dan Brown βρίσκει τον δρόμο του προς στη μεγάλη οθόνη. Το Angels and Demons , ή Illuminati όπως το ξέρουμε στην Ελλάδα, είναι η πρώτη ιστορία που έγραψε o Dan Brown με ήρωα τον Robert Langdon, τον οποίο υποδύεται και σε αυτήν την ταινία , ο Tom Hanks. Υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις αλλα η βασική ιστορία είναι η ίδια. Πάντως ούτε αυτή ούτε η προηγούμεη ταινία κατάφεραν να μεταφέρουν στην μεγάλη οθόνη την αγωνία και την αίσθηση της περιπέτειας που περνάει o συγγραφέας σε όλα του τα βιβλία.
Εχει κυκλοφορήσει μια σχετικά καλή cam και παίζεται και στους κινηματογράφους φυσικά.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

It makes me laugh: Monty Pythons!

Κάποια σκετσάκια τους σε κάνουν να πεθάνεις απο το γέλιο,ενώ κάποια άλλα σε κανουν απλά να θές να πεθάνεις! Απολαύστε!

Εξεταστέα Ύλη στις Διαφορικές Εξισώσεις

Αναρτήθηκε η εξεταστέα ύλη για το μάθημα των διαφορικών εξισώσεων στον πίνακα ανακοινώσεων στον πρώτο όροφο ανάμεσα στην φ3 και τη γραμματεία εργαστηρίων απέναντι απο τη σκάλα( τι άλλο θέλετε χάρτη???)
Ορίστε η ανακοίνωση τη οποία μπορείτε να βρείτε και στη σελίδα του φυσικού σε αυτό το link

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ
του μαθήματος
«ΣΥΝΗΘΩΝ ΔΙΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ»
2008-09


1. Βασικές έννοιες.

2. Ύπαρξη και μοναδικότητα της λύσης μιας Δ.Ε. 1ης τάξης

3. Διαφορικές Εξισώσεις 1ης τάξης
ΟΧΙ 3.6 Ορθογώνιες τροχιές στην περίπτωση πολικών συντεταγμένων
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ 3.1Α, 3.3

4. Ολοκληρωτικός Παράγοντας

5. Γραμμικές διαφορικές εξισώσεις n τάξης

6. Η ορίζουσα τουWronsky και οι χρήσεις της στις ομογενείς γραμμικές
Δ.Ε. 2ης τάξης.
ΟΧΙ 6.3 Η κανονική μορφή και η σημασία της

7. Ιδιότητες του γραμμικού τελεστή L(D)

8 Ο μετασχηματισμός Laplace και οι εφαρμογές του.

9. Μερικές περιπτώσεις διαφορικών εξισώσεων
ΟΧΙ 9.3 Ομογενείς διαφορικές εξισώσεις τάξης n
ΟΧΙ 9.4 Ακριβείς ή πλήρεις Δ.Ε. ανώτερης τάξης.


10. Εξισώσεις Euler

11. Μέθοδος των Σειρών
ΟΧΙ 11.3 Η εξίσωση του Schrodinger και η Δ.Ε. του Hermite
ΟΧΙ 11.4 Η διαφορική εξίσωση Legendre
ΟΧΙ 11.5 Ιδιότητες των πολυωνύμων Legendre
11.6 Μέθοδος του Frobenious (Μόνο οι τρεις δυνατές περιπτώσεις)

12. Συστήματα Διαφορικών Εξισώσεων
ΟΧΙ 12.5 Λύση γραμμικών συστημάτων με τον μετασχηματισμό Laplace


ΟΧΙ 13. Η ευστάθεια των λύσεων των διαφορικών συστημάτων

14 Εξισώσεις Διαφορών



1) ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΕΩΡΗΜΑΤΩΝ ΟΧΙ
2) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΟΧΙ (εκτός των παραγράφων 3.1Α, 3.3)

The Pink Panther 2

Η επανέναρξη του καταπληκτικού αυτού franchise αριθμεί αισίως την δεύτερη ταινία της, με τον Steve Martin πάλι στο ρόλο του Inspector Clouseau, να γίνεται μέλος μια διεθνούς συνεργασίας κορυφαίων ντετέκτιβ . Το cast είναι ενδιαφέρον αφού περιέχει τους Jean Reno , Emily Mortimer ,Andy Garcia , Alfred Molina , John Cleese και Jeremy Irons!
Μην περιμένε βεβαια να δείτε κωμωδία επιπέδου Peter Sellers, απλά μια προσπάθεια απομίμισης που μπορεί όμως να σας φέρει γέλιο θυμίζοντάς σας πραγματικά αστείες σκηνές απο τον αυθεντικό Jacques Clouseau.

Prison Break The Final Break (spoiler alert!)


Η πέμπτη και τελευταία season της , παρατραβηγμένης λίγο??? , δημοφιλούς σειράς έφτασε στο τέλος της. Ενα τέλος το οποίο οι δημιουργοί του show το εληξαν με αρκετό τελείως αχρείαστο δράμα .Μια τακτική στην οποία μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μιας και η σειρά ξεκίνησε καταπληκτικά την πρώτη season , και θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει εκεί , αλλά οι παραγωγοί θέλησαν να δοκιμάσουν τις ικανότητές στους στην σαπουνόπερα.

Όπως και να χει τελείωσαν τα πράγματα οριστικά για τον Michael και το μόνο που μας έμεινε να δούμε είναι ένα μικρό story arc το οποίο σχεδίαζαν λογικά ως έκτη season , αλλά ευτυχώς για όλους μας το έκαναν απλά ένα μεγάλου μήκους standalone επεισόδιο.Απολάυστε το! αν αντέχετε άλλες δύο ώρες τον Wentworth Miller να κρατάει συνέχεια σκεφτικός το σαγόνι του , και να προσπαθεί φορώντας πουλοβεράκια και φαρδιές μπλούζες να κρύψει τα παραπανίσια κιλά που συνόδεψαν την επιτυχία του με το Prison Break.(τι κακία είνα αυτή που με έπιασε ξαφνικα?)

It makes me laugh: True Stories!

Ο τύπος που μιλά στο παρακάτω μύνημα είναι και καλά Love Guru , κάνει δηλαδή μαθήματα σε άντρες για το πώς να την πεφτουν σε γυναίκες. Ακούστε το μύνημα που αφήνει σε μια κακομοίρα που την έπεισε να του δώσει το τηλέφωνό της. Ο τύπος δεν υπάρχει! Και το καλύτερο δεν το ακούσατε: είναι Ελληνοκαναδός!!! Α ρε Ελλάδα τι φρούτα εξάγεις!!!

Crossing Over

Εχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό , αρχικά σε screener , και πριν λίγες μέρες σε DVDrip, η δραματική-κοινωνική ταινία Crossing Over , που ακολουθεί τις ιστορίες παράνομων μεταναστών στην προσπάθειά τους να ενταχθούν και να βρούν μια καλύτερη ζωή στις ΗΠΑ.
Πρωταγωνιστούν οι Harisson Ford ,Ray Liotta και Ashley Judd.

Β' Πρόοδος Διαφορικές Εξισώσεις

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για την Β Πρόοδο των Διαφορικών Εξισώσεων , στον πρώτο όροφο του φυσικού(έναν όροφο πάνω απο την γραμματεία) , δίπλα απο τη γραμματεία εργαστηρίων.
Καλύτερα απο της πρώτης προόδου αλλά με πολύ μικρότερη συμμετοχη...

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

It makes me laugh: English Humour...

Ένα σκετσάκι απο την παλιά κωμική εκπομπή "A bit of Fry and Laurie". Πρωταγωνιστούν ο Steven Fry και ο ,γνωστός τώρα πια ως House απο την ομώνυμη δραματική σειρά , Ηugh Laurie.
Χιούμορ απο την παραξενιά και το αναπάντεχο, μαζι με λίγο slapstick στο τέλος! Απολάυστε!

Terminator Salvation

Ξεκίνησε απο την παρασκευή να προβάλεται στην Αμερική η επόμενη ταίνία του δημοφιλούς franchise "Terminator" ή "Ο Εξολοθρευτής" στα ελληνικά. Η ταινία μας δέιχνει την ιστορία του John Connor, πριν ακόμα γίνει ο αρχηγός της αντίστασης εναντίον των ρομπότ.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο καινούργιος Batman , Christian Bale , και δυστυχώς δεν θα δούμε παρα λίγες σκηνές, φτιαγμένες με CGI ,του αγαπημένου μας original Terminator , Arnold Schwarzenegger.

Τέταρτη και τελευταία ταινία λοιπόν? Όχι βέβαια! Οι παραγωγοί σχεδιάζουν πλήρη επανεκκίνηση του franchise ,με άλλες δύο ταινίες να ακολουθούν , η πρώτη το 2011.
Η ταινία ανοίγει στου ελληνικούς κινηματογράφους στις 4 Ιουνίου , και στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει ήδη μια cam της ταινίας ,την οποία συμβουλεύω να μήν την δείτε για κανένα λόγο. Όταν βγεί κάτι καλύτερο θα ειδοποιήσω...

CERN : Αποχωρεί η Αυστρία?

Η Αυστρία έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της απο τη διεθνή συνεργασία, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.
Υπο το βάρος της οικονομικής κρίσης η αυστριακή κυβέρνηση αισθάνεται οτι τα 17 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που επενδύει στο CERN πρέπει να τοποθετηθούν σε πιό χρήσιμες επενδύσεις.
Το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 2% του συνολικού πρoϋπολογισμού του CERN , επομένως δεν θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για το εργαστήριο, αλλά οι εκπρόσωποι του CERN προσπαθούν να εξασφαλίσουν οτι δεν ακολουθήσουν και άλλες χώρες τον δρόμο της Αυστρίας .

Η αποχώρηση της Αυστρίας δεν είναι ακόμα σίγουρη και η τελική απόφαση αναμένεται το φθινόπωρο.Η Αυστρία είναι μέλος του CERN απο το 1959 , και είναι η τρίτη χώρα στην ιστορία του οργανισμού που αποχωρεί. Οι δύο πρώτες ήταν η Γιουγκοσλαβία και η Ισπανία , που αργότερα επανεντάχθηκαν σαν μέλη.

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

It makes me laugh: Chris Rock

O Chris Rock , απο τους πιό επιτυχημένους κωμικούς στις ΗΠΑ , αντλεί χιούμορ απο ζητήματα που αφορούν τους μαύρους της αμερικής , περνώντας παράλληλα μυνήματα για τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων.Στον συγκεκριμένο βίντεο μιλά για την δουλεία και τα δικαιώματα των μαύρων.

The International : Αληθινή ιστορία...

Κυκλοφόρησε το DVDrip της πολυαναμενόμενης περιπέτειας , που ακολουθεί τα βήματα δύο πρακτόρων στην προσπάθειά τους να αποκαλύψουν ένα διεφθαρμένο τραπεζικό ίδρυμα (ποιος να το φανταζόταν τετοιοι άγιοι άνθρωποι...).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο , παρολίγον James Bond , Clive Owen και η πανέμορφη Naomi Watts.

Όσο και αν φαίνεται απίθανο! η ταινία βασίζεται σε πραγματικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 1991 απο την περίφημη πλέον έκθεση "sandstorm" , η οποία έφερε στην επιφάνεια απάτες και συνεργασία του τραπεζικού ιδρύματος "Bank of Credit and Commerce International" με την τρομοκρατική οργάνωση Abu Nibal .

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

CERN : Αποτελέσματα το 2010!

Πριν απο ένα μήνα περίπου ,στις 30 Απριλίου ,ξεκίνησε η τοποθέτηση του ο 53ου και τελευταίου ανταλακτικού μαγνήτη στον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) και ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις νέων συστημάτων ασφαλείας που θα αποτρέψουν μελλοντικά ανάλογα ατυχήματα.

Το ατύχημα της 19ης σεπτεμβρίου προκλήθηκε απο λάθος σύνδεση μεταξύ δύο μαγνητών του επιταχυντη προκαλόντας ζημιά και διαροή ηλίου.

Πάντως οι επισκευές οδεύουν προς το τέλος τους και το νέο χρονοδιάγραμμα του CERN υπόσχεται επανέναρξη του LHC στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 , συγκρούσεις σωματιδίων τον Οκτώβρη, με τα πρώτα πειραματικά στοιχεία και ίσως και αποτελέσματα το 2010!

It makes me laugh: Spoofs!

Η παρωδία η αλλιώς Spoof είναι ένα απο τα πιο συνηθισμένα αστεία που χρηισμοποιούνται στα κωμικά show και ειδικά σε κινούμενα σχέδια.Δείτε εδώ μια παρωδία του Super Mario απο τον δημιουργό του "Family Guy", Seth MacFarlane.

X-Men Origins : Wolverine

Κυκλοφόρησε σε R5 το πολυαναμενόμενο X-Men Origins : Wolverine που πιάνει την ιστορία του ήρωα των X-men απο την παιδική του ηλικία και μέχρι τότε που χάνει τη μνήμη του.

Για τους λάτρεις του κόμιξ αναφέρω οτι το σενάριο διαφέρει αρκετά απο το ομόνυμο κόμικ μιας και είναι κλασσική χολυγουντιανή διασκευή.

Η ταινία είχε διαρεύσει αρκετό καιρό πρίν στο internet αλλά ήταν ακόμα στην φάση παραγωγής με αποτέλεσμα τα CGI εφέ (ο μόνος λόγος δηλαδή που θα ήθελε να δεί κανείς την ταινία) να μην είναι ολοκληρωμένα.

Το R5 δεν είναι φυσικά ποιότητα DVD αλλά πλησιάζει οπότε είναι μια καλή λύση για τους ανυπόμονους!

Κάλη Διασκέδαση

Ορίστε και η επίσημη ανακοίνωση απο τη γραμματεία Φυσικού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στην αριθμ.:23/18-5-2009 συνεδρίαση της Γ.Σ. του Τμήματος Φυσικής, αποφασίσθηκε η τροποποίηση για τους φοιτητές που θα εγγραφούν στο Δ έτος (7ο και 8ο εξάμηνο) για το ακαδ. έτος 2009-2010, προκειμένου να εγγραφούν θα πρέπει οπωσδήποτε μετά το πέρας τη εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου του 6ου εξαμήνου των σπουδών τους,
να έχουν περάσει συνολικά μέχρι τότε τουλάχιστον 50 Δ.Μ. χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση.
Επίσης οι εγγραφές – δηλώσεις στο 7ο εξάμηνο θα υποβληθούν από 1 έως 10 Σεπτεμβρίου 2009.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Δεύτερη Πρόοδος Αναλυτική Γεωμετρία - Διανυσματική Ανάλυση

Τη δευτέρα 25/5 γράφουμε την δεύτερη πρόοδο στην Α.Γ.Δ.Α. Η ύλη είναι:

Απο το βιβλίο της Διανυσματικής Ανάλυσης τα κεφάλαια:
Ι , ΙΙ , ΙΙΙ , ΙV , V , VI , VII

Απο το βιβλίο της Αναλυτικής Γεωμετρίας:
1.1 1.2 1.3 1.4 1.5α 1.5β
2.1 2.2 2.3 2.4
3.1 3.2 3.3 3.4 3.6 3.8
4.1 4.2 4.3 εως 4.10
5.1 5.2 5.3 5.5 5.6 5.7 5.9 5.10 5.11 5.12 5.14

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου


Βγήκε επιτέλους το πρόγραμμα για την εξεταστική του Ιουνίου στο Φυσικό Πάτρας!
Κατεβάστε το απο εδώ

It makes me laugh: Stand Up!

Ενα σχετικά παλιό stand up show του Jim Carrey!
Αυτό που λέει ο τύπος στην αρχή μας κανει να καταλάβουμε την δουλειά που κρύβεται πίσω απο ένα κωμικό show και απο έναν επιτυχημένο κωμικό όπως ο Jim Carrey. Πέρα απο το ταλέντο που έχει ο κωμικός ,πρέπει να δουλέψει ατελείωτες ώρες και να περάσουν χρόνια για να δημιουργήσει πρωτότυπο υλικό και να καταλάβει το πως λειτουργεί η κωμωδία , και πώς μπορεί να προκαλέσει το γέλιο.Απολαύστε!!!

Τι "One Piece" εγω Ντρέϊκ το ξέρω...

Πριν απο κάμποσα χρόνια που πήγαινα ακόμα γυμνάσιο ,έβλεπα στο Alter ένα κορυφαίο παιδικό που στα ελληνικά το είχαν μεταφράσει "Ντρέϊκ : το κυνήγι του θησαυρού".

Το Alter δεν το συνέχισε, προς μεγάλη μου απογοήτευση , και το είχα ξεχάσει για αρκετά χρόνια, μέχρι που το θυμήθηκα πέρυσι και προσπάθησα να το βρώ σε torrent. Έλα μου όμως που ούτε Νρέϊκ έβρισκα ούτε κυνήγι του θησαυρού ,μιας και το Alter είχε αλάξει εντελώς τον τιτλο της σειράς , αντικαθιστώντας τον με μία "έμπνευση" του μεταφραστή, κάτι που συνηθίζεται στη χώρα μας.

Απο τύχη τελείως έμαθα οτι το anime λεγεται στην πραγματικότητα "One Piece" (ο τίτλος αναφέρεται στον θησαυρό του Βασιλιά των πειρατών που είναι μαζεμένος ολόκληρος σε ένα μέρος), και ο αγαπημένος μας ήρωας λέγεται Monkey D Luffy !!!

Όποιος θέλει να ακολουθήσει τις περιπέτειες του Luffy μπορεί να κατεβάσει απο torrent τα επεισόδεια (δυστυχώς τα περισσότερα μόνο με αγγλικούς υπότιτλους καθως δεν έχει βρεθεί κάποιος τόσο καμένος που να κάτσει να τα μεταφράσει όλα στα ελληνικά) , ή μπορεί να διαβάσει το αντίσοιχο manga που είναι και πιο μπροστά στη ιστορία!

Όλα τα κεφάλαια του manga μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα One Manga

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Πτυχίο για πότε το βλέπεις???

Την περασμένη δευτέρα έγινε γενική συνέλευση τμήματος στη σχολή μας, το Φυσικό Πάτρας, και αποφασίστηκε να καταργηθεί ένας όρος που υπήρχε στο καινούργιο πρόγραμμα σπουδών, και έλεγε οτι για να εγγραφεί ένας φοιτητής στο 4ο έτος θα πρέπει να έχει περάσει 6 συγκεκριμένα μαθήματα απο τα δύο πρώτα έτη, και να έχει παράλληλα συμπληρώσει 60 διδακτικές μονάδες.

Η απόφαση αυτή ήρθε έπειτα απο μεγάλη πίεση απο την πλευρά των φοιτητών , μιας και ο αριθμός των φοιτητών που πληρούσαν τις παραπάνω προυποθέσεις ήταν μονοψήφιος!

Απο την χαρά μου λοιπόν , μιας και ήμουν απο αυτούς που θα έμεναν έξω απο το 4ο έτος αν δεν άλαζε κάτι, έφτιαξα στα γρήγορα ένα προγραμματάκι για να δώ πως τα παώ μέχρι τώρα στη σχολή, και πόσο δρόμο έχω ακόμα μέχρι το πολυπόθητο πτυχίο.

Είστε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσετε και να το μοιράσετε σε συναδέλφους σας.Οι μόνες οδηγίες που έχω να σας δώσω είναι να μην πειράξετε τα μπλέ κουτάκια, να αλάξετε τους τίτλους των μαθημάτων και τις διδακτικές μονάδες σύμφωνα με τα επιλογής και τις κατευθύνσεις που θα επιλέξετε, και να μην βάζετε βαθμούς κάτω του 5 γιατι θα μετράνε σαν περασμένα μαθήματα.

Το αρχείο βρίσκεται στο παρακάτω link και είναι xl-άκι για office 2007. (Θα το ανεβάσω και σε 2003 για τους νεαντερταλ...)

Πτυχίο!!!

It makes me laugh: Slapstick!

Slapstick είναι η κωμωδία που στηρίζεται στην σωματική βλαβη και κακοτυχία.Το παρακάτω βίντεο είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα απο το cast της σειράς Saturday Night Live με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή τελευταία Andy Samberg

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Σε 9 μήνες πάλι...(spoiler alert!)

Τέλειωσε την περασμένη τετάρτη η πέμπτη και προτελευταία season του εκπληκτικού tv show "Lost" και το δίωρο τελευταίο επεισόδιο μας άφησε με ανοιχτά στόματα και με χιλιάδες ερωτήματα για το τί στο καλό παίζει τελικά με το νησί.

Δύο τρομερά ενδιαφέροντες χαρακτήρες μπήκαν στο παιχνίδι, πιο "παλιοί" και πιο μυστηριώδεις απο οποιονδήποτε έχουμε συναντήσει μεχρι στιγμής, και ο ένας απο αυτούς ήταν φυσικά ο μυστηριώδης Jacob που ακούμε τόσο καιρό.

Το τί μας επιφυλάσουν οι 17 ώρες της επόμενης και τελευταίας season δεν μπορεί να ξέρει κανείς.
Θα συνεχίσουν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες να παλεύουν και να εισερχονται όλο και περισσότερο σε μια αρχαία διαμάχη που λαμβάνει μέρος στο νησί, ή μήπως θα τους δούμε να κατεβαίνουν απο το ανέγγιχτο αεροπλάνο τους στο Los Angeles, χωρίς να έχουν ζήσει τίποτα απο όλα όσα είδαμε στις πρώτες 5 season?

Ένα στοιχείο που έχουμε μέχρι στιγμής είναι οτι η Elizabeth Mitchel , η ηθοποιός που παίζει την Juliet στο Lost θα πρωταγωνιστεί σε καινούργια σειρά που θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ και θα είναι στο Lost σαν περιστασιακός χαρακτήρας.

Σημαίνει αυτό οτι η αγαπημένη μας Juliet τα τίναξε?
(εεε ήταν και μισο μετρο απο μια πυρηνική βόμβα στην τελευταία σκηνή που την είδαμε...)

Όπως και να χει την απάντηση θα λάβουμε σε 9 περιπου μήνες.

Ώρα για επαναλήψεις τώρα!( Να ναι καλά η Νετ , o Αντ1 και τα torrents φυσικά!)