Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Year One

Κυκλοφόρησε screener της νέας ταινίας του απίστευτου Jack Black . Η ταινία μας διηγείται τις περιπέτειες του Zed(Jack Black), ενός προϊστορικού κυνηγού, στο ταξίδι του για να βρεί την άκρη της γής. Στην πορεία θα συναντήσει και θα συναναστραφεί με μεγάλες βιβλικές προσωπικότητες!

District 9

Βγήκε R5 έκδοση της νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Peter Jackson.Δεν την είδα ακόμα αλλά το trailer φαίνεται ενδιαφέρον.. O Peter Jackson είναι παραγωγός , ενω τη σκηνοθεσία και το σενάριο τα έχει κάνει ο Neill Blomkamp.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

The Boat That Rocked!

Αυτή η φοβερή κωμωδία κυκλοφόρησε φέτος το καλοκαίρι και διηγείται την ιστορία ενός πλοίου-ραδιοφωνικού σταθμού που έκανε παράνομες εκπομπές Rock n Roll στην Μεγάλη Βρετανία το 1996.
Αν και το πλοίο και οι χαρακτήρες ειναι φανταστικοί, η ιστορία βασίζεται σε αληθινές καταστάσεις και πειρατικούς σταθμούς που ήταν ενεργοί λίγο εξώ απο τα χωρικά ύδατα της Αγγλίας , έτσι ωστε να εκπέμπουν ανενόχλητοι στον Αγγλικό κοινό.
Το καστ είναι φοβερό και πολυπληθές με πρωταγωνιστές όπως o Philip Seymour Hoffman και ο Bill Nighy και με τον Kenneth Branagh στον ρόλο του κακού.
Έχει κυκλοφορήσει ήδη σε DVDrip.


Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

It makes me laugh: Skateboard Fail!

Οι skateboarders είναι γενικά επιρρεπείς σε ατυχήματα αλλά η μαλακία του συγκεκριμένου δεν υπάρχει. Τσανίζεται με τη σανίδα του και την κοπανάει (σε ένα ψυγείο νομιζω?)... αλλά η σανίδα αντεπιτίθεται αγριεμένη! φοβερη φάση!

Harry Potter 6

Έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό στους κινηματογράφους η έκτη ταινία με τις περιπέτειες του μικρού μάγου απο τα βιβλία της J.K.Rowling. Έχοντας διαβάσει τα βιβλία και έχοντας δεί και τις έξι ταινίες που έχουν βγεί (αναμένονται άλλες δύο) , το συμπέρασμα είναι οτι πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά όσοι δέν έχουν κάτι καλύτερο να δούν , μπορούν να κατεβάσουν την TS έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ή να περιμένουν λίγο να βγεί ένα καλό R5 ή DVDrip.

Όσον αφορά την κριτική μου, πιστεύω οτι παρότι τα βιβλία δεν ήταν τίποτα το ιδαίτερο, υπήρξε η ευκαιρία να φτιαχτούν 7 ή και περισσότερες καταπληκτικές ταινίες , αλλά το εγχείρημα απέτυχε (ποιοτικά γιατι οικονομικά δεν υπάρχει πρόβλημα).

Η βιασύνη του εγχειρήματος(πριν καν ολοκληρωθεί η σειρά των βιβλίων) οδήγησε στην έλειψη ατόμων με όραμα. Αντί να φιαχτουν οι ταινίες απο κάποιον που μεγάλωσε με τα βιβλία και τα αγάπησε(όπως έγινε στον "Αρχοντα των Δακτυλιδιών" με τον Peter Jackson) , το project ανατέθηκε σε ανεπαρκείς, οπως αποδείχτηκε, σκηνοθέτες που αλάζαν σε κάθε ταινία.
Επίσης η προσαρμογή απο το βιβλίο δεν ήταν καθόλου ομαλή , μιας και ήταν αδύνατο να χωρέσουν οι περιπέτεις ενός έτους στην διάρκεια μιας ταινίας.

CERN : Έτοιμος ο LHC

Τον Νοέμβρη θα αρχίσει η λειτουργία του Μεγάλου Αδρονικού Επιταχυντή, αφού όλες οι επισκευές και οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! Αρχικά θα γίνουν πειράματα με δέσμες των 3,5TeV έτσι ώστε οι χειρηστές του LHC να αποκτήσουν εμπειρία στην λειτουργία του. Στη συνέχεια θα λειτουργήσει σε μεγαλύτερες ενέργειες. Δείτε ένα περιληπτικό πλάνο της λειτουργίας του LHC για τα επόμενα χρόνια στο site του CERN!