Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Harry Potter 6

Έχει κυκλοφορήσει εδώ και αρκετό καιρό στους κινηματογράφους η έκτη ταινία με τις περιπέτειες του μικρού μάγου απο τα βιβλία της J.K.Rowling. Έχοντας διαβάσει τα βιβλία και έχοντας δεί και τις έξι ταινίες που έχουν βγεί (αναμένονται άλλες δύο) , το συμπέρασμα είναι οτι πάμε απο το κακό στο χειρότερο. Παρόλα αυτά όσοι δέν έχουν κάτι καλύτερο να δούν , μπορούν να κατεβάσουν την TS έκδοση που έχει κυκλοφορήσει ή να περιμένουν λίγο να βγεί ένα καλό R5 ή DVDrip.

Όσον αφορά την κριτική μου, πιστεύω οτι παρότι τα βιβλία δεν ήταν τίποτα το ιδαίτερο, υπήρξε η ευκαιρία να φτιαχτούν 7 ή και περισσότερες καταπληκτικές ταινίες , αλλά το εγχείρημα απέτυχε (ποιοτικά γιατι οικονομικά δεν υπάρχει πρόβλημα).

Η βιασύνη του εγχειρήματος(πριν καν ολοκληρωθεί η σειρά των βιβλίων) οδήγησε στην έλειψη ατόμων με όραμα. Αντί να φιαχτουν οι ταινίες απο κάποιον που μεγάλωσε με τα βιβλία και τα αγάπησε(όπως έγινε στον "Αρχοντα των Δακτυλιδιών" με τον Peter Jackson) , το project ανατέθηκε σε ανεπαρκείς, οπως αποδείχτηκε, σκηνοθέτες που αλάζαν σε κάθε ταινία.
Επίσης η προσαρμογή απο το βιβλίο δεν ήταν καθόλου ομαλή , μιας και ήταν αδύνατο να χωρέσουν οι περιπέτεις ενός έτους στην διάρκεια μιας ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε κανα σχόλιο ρε παιδιά μη ντρέπεστε!