Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

The Expendables?

Αυτή την ταινία την περίμενα αρκετό καιρό, και για κάποιο λόγο είχα πολύ υψηλές προσδοκίες. Ο Sylvester Stallone , στα 64 του πλέον , έπειτα απο το comeback που έκανε με το Rocky 6 και το Rambo 4 , έβαλε σκοπό να χωρέσει σε μία ταινία όλους τους μεγάλους στάρ ταινίων δράσης των τελευταίων δεκαετειών. Σαν ιδέα ήταν αρκετά καλή για να φτιαχτεί μια ταινία ,που ίσως και να έμενε στην ιστορία , αν το αποτέλεσμα δεν ήταν τόσο τραγικό.
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή όμως. Ο Stallone προσπάθησε πραγματικά να μαζέψει όλα τα μεγάλα ονόματα. Για τους δικούς τους λόγους όμως  ο καθένας, οι Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal,  Wesley Snipes και Jackie Chan δεν συμμετείχαν, με αποτέλεσμα η ταινία να αρκεστεί σε νεότερους σταρ (Jason Statham, Jet Lee) , και σε μερικά μικρά cameo απο τον Bruce Willis , τον Mickey Rourke και τον Arnold Schwarzenegger.  Επομένως η ταινία άρχισε ήδη να χάνει την αρχική της αίγλη ( χωρίς Seagal που πάτε ρε?) .
Το δεύτερο μεγάλο λάθος που έγινε ήταν οτι ο Stallone ανέλαβε να γράψει και να σκηνοθετήσει την ταινία μόνος του. Δεν λέω, έχει εμπειρία ο τύπος αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Το σενάριο το περίμενα να είναι πολύ απλοϊκό μιας και ετσι ταιριάζει στο είδος, αλλα όχι και έτσι ρε παιδία. Οι διάλογοι είναι βασανιστικοί και οι ελάχιστες προσπάθειες για comic relief είναι απογοητευτικές.
Γενικά δεν νομίζω οτι στηρίχτηκε όπως θα έπρεπε αυτό το εγχείρημα , και αυτό είναι μάλλον ευθύνη των παραγωγών, οι οποίοι σύμφωνα με φήμες είναι και η αιτία που δεν συμμετείχε ο Steven Seagal !(αν είναι δυνατον!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραψτε κανα σχόλιο ρε παιδιά μη ντρέπεστε!