Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Inception : Ταινιάρα!

Για άλλη μια φορά ο Christopher Nolan έκανε την υπέρβαση.
Για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι ο δημιουργός των Prestige, Memento, Insomnia και φυσικά των δύο εκπληκτικών ταινιών Batman Begins και The Dark Knight που σήμαναν την επανέναρξη του Batman Franchise ,  με μια τριλογία η οποία θα ολοκληρωθεί το 2012 με το τρίτο και τελευταίο μέρος.
Το Inception είναι μια ταινία επιστημονική φαντασίας με σκηνικό το ανθρώπινο υποσυνείδητο και τα άδυτα των ονείρων των πρωταγωνιστών. Σε ένα κόσμο όπου οι νόμοι της Φυσικής είναι ευάλωτοι στα χέρια του "Αρχιτέκτονα" , αυτού δηλαδή που ονειρεύεται, και όσων συμμετέχουν στο όνειρό του.
Αυτό έδωσε στον Νolan την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει άκρως εντυπωσιακά εφε και σκηνές και stunts που πραγματικά δεν έχω ξαναδεί σε άλλη ταινία.
Σαν ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρον  και, όπως συμβαίνει σε κάθε ταινία του Nolan , ο κεντρικός χαρακτήρας είναι μυστήριος , έχει αρκετές ατέλειες και κουβαλάει πολύ παρελθόν, το οποίο ανακαλύπτουμε σιγά σιγά. To καστ είναι εκπληκτικό με τον Leonardo Di Caprio και την Ellen Page στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ θα δείτε και πολλές γνωστές φάτσες απο προηγούμενες ταινίες του δημιουργού όπως ο Michael Caine και ο Cillian Murphy.

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται φοβερή ταινία το Inception.Aν κρίνω από το story είναι στο στυλ του Matrix, που θεωρώ ότι είναι μέχρι τώρα η καλύτερη ταινία του είδους. Κάτι μου λέει ότι το Inception θα το ξεπεράσει :-) Άντε να δούμε!
    http://www.youtube.com/watch?v=eFf7t6R52AQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι είναι όντως πολύ "free your mind Neo" η ταινία.
    Τώρα αν είναι καλύτερη απο το Matrix, δύσκολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γραψτε κανα σχόλιο ρε παιδιά μη ντρέπεστε!